Ember
Homo sapiens sapiens


Human
 


A Csillagszövetség bukása óta az emberek kitaszítottak lettek az ismert világűr legnagyobb részében. Sok más értelmes lény az emberiséget hibáztatja a Nitzscheiek létrejötte és a bukás miatt, a homo sapiens sapiens-t teszik felelőssé rokonaik bűneiért. Azonban az előítéletek és minden nehézség ellenére az emberek - genetikailaig manipuláltak és nomrálisak egyaránt - együtt maradtak és élték azt a kemény életet, amelyet szinte minden értelmes élőlény élt ezekben a nehéz időkben.

Fizikai jellemzők
Kétlábú testük jórészt szőrtelen és átlagos magasságuk két méter alatt van, az ember az egyik legelterjedtebb faj a Rendszerek Csillagszövetségében.

Szaporodás módja
Az emberek általában szexuális úton szaporodnak, melyhez két egyedre van szükség, mindkét nem képviselőiből egyre.
A klónozás és a mesterséges megtermékenyítés sem ismeretlen. Ezenkívül léteznek még alternatív gyermek-előállítási procedúrák pl. azonos nemű párok számára.

Szülőbolygó
Az emberek a Földről származnak, mely egy viszonylag jelentéktelen világ a Tejút külső szélén. Ugyan csak több ezer évvel az alapítás után léptek be a Csillagszövetségbe, az emberek okosnak, alkalmazkodónak és életerősnek bizonyultak. Gyorsan terjeszkedtek az Ismert Világokon egészen a mai állapotig, mikor szinte mindenhol előfordulnak.

Társadalmi jellemzők
Az emberek előszeretettel használták a genetikai manipulációkat és a nanotechnológiát saját maguk átalakítására, hogy alkalmazkodhassanak mindenféle veszélyes környezethez. Ez az emberi forma sok új változatának megjelenéséhez vezetett, mint amilyenek például a vízi emberek, az űrben is élni képes emberek, nagy gravitációjú bolygókhoz alkalmazkodott emberek és persze a Nietzscheiek (lásd a róluk szóló leírást).