Homálylakó

Nightsider
 


Fizikai jellemzők
A Homálylakók kicsi, sötétbőrű, éjszakai életmódot folytató kétlábúak, átlagos magasságuk kb. 1.4 méter.

Szaporodás módja
A Homálylakók nem szexuális úton szaporodnak. Nagyszámú szaporodósejtet engednek az általuk betelepített világok óceánjaiba, melyek először ebihal-szerű, vízben élő lényekké fejlődnek. Csak akkor kezdenek foglalkozni utódaikkal, mikor azok éretté válva elhagyják a vizet.

Szülőbolygó
A Homálylakók eredetileg a Triangulum galaxis Krrendar rendszeréből származnak. Amint a primitív ipari korszakba értek, hamar kizsákmányolták szülőbolygójukat, úgyhogy mire a Csillagszövetséggel először léptek kapcsolatba a Krrendar IV már lakhatatlan volt. A szülőbolygójuk evakuálása óta a Homálylakók többnyire kimerített erőforrású bolygókon élnek.

Társadalmi jellemzők
A szaporodási módszerükből adódóan a Homálylakóknak nincs kapcsolatuk a szüleikkel. Nincsenek náluk állandó társak. Fiatal korukban a vízben egymást is megeszik a túlélés érdekében. Ennek következtében társadalmukban kegyetlen versengés folyik, melyben a legdurvább viselkedési módok is ellenőrizetlenül maradnak. Most, hogy világukat átengedték a Pyriaiaknak (akik eddig is legtöbb "pyraformáló" munkájukat nekik végezték), a Homálylakók szétszóródtak az ismert világegyetemben. Néhányan jól boldogulnak az új környezetben, de legtöbbjük a Csillagszövetség társadalmának peremére szorult, amely problémát legjobb társadalomtudósaink igyekeznek orvosolni.