Nietzschei
Homo sapiens invictus


Nietzschean
 


Mint a Csillagszövetség pusztulásához vezető polgárháború kirobbantói, a Nietzscheiek nem épp a legnépszerűbbek a jelenlegi bukás utáni helyzetben. A háború hatalmas pusztítást végzett a Nietzscheiek közt is, milliók haltak meg mindkét oldalon. Sok Nietzschei Szövetség bolygó hatalmas csapásokat szenvedett a háború alatt, míg a Csillagszövetség világainak Nietzschei lakosságát internálták. A klán háborúk és az általános háborús helyzet, amely azzal kezdődött, hogy Jaguar Elöljáró elárulta Drago-Kazov-ot, még többet ártottak a Nietzscheieknek. Egykor nagyhatalmú elöljárókat - Atreus, Kodiak, Al-Sharif, Three Rivers és Banyamulenge, hogy csak néhányat említsünk - kivégeztek más Nietzscheiek, miközben a többiek a Magogok, Thanok vagy más hatalmak áldozatai lettek. Mindezalatt a még mindig erős elöljárók, mint Drago-Kazov, Sabra és Jaguar, idejük nagy részét területük egymás elleni védelmével és lázadások leverésével töltötték.

Fizikai jellemzők
A Nietzscheiek nagyobbak, gyorsabbak és erősebbek az embereknél. Immunisak a legtöbb méregre és betegségre. A klórgáz belégzése sem ártalmas nekik. Sokkal több féle ételt ehetnek, keményebb környezetben is megélnek és jól érzik magukat olyan helyeken is, ahová ember be se merné tenni a lábát.

Szaporodás módja
A Nietzscheiek egy kissé módosított párzási formát követnek, több férfi versenyez a már szaporodóképes nők kegyeiért, akik inkább genetikai szempontok alapján választanak és nem érzelmi alapon. Magas stástuszú férfiaknál nem ritka az egynél több női társ.

Szülőbolygó
A Nietzscheiek az Ayn Rand Állomásról származnak, melyet Paul Museveni génsebész alapított egy gömb alakú csillaghalmazban a Tejúthoz közel. Azóta elterjedtek mindenfelé az ismert világűrben és mára már az egész emberi népesség nyolc százalékát alkotják.

Társadalmi jellemzők
Friedrich Nietzsche filozófus úgy gondolta, hogy az állandó háborúskodás és a konfliktushelyzetek az embert jobbá és erősebbé teszik. A Nietzscheiek az ő filozófiáját tették magukévá, genetikai manipulációkkal és nanotechnológiával átformálva magukat a végső túlélőkké. A Nietzscheiek kultúrájukat a darwinizmus és a Dawkinite genetikai versenyképesség alapjaira építették. Az önfejlesztésre irányuló őszinte vágyuk és saját génjeik tökéletességének propagálása bár önző és arrogáns, mégis a gyakorlatban határtalan energiájuk és akaraterejük a Csillagszövetség társadalmának értékes tagjaivá tette őket.