Perszeida

Perseid
 


Ez a magasan fejlett faj, amely a Csillagszövetségen belül fejlődött és intézményeinek működéséhez nélkülözhetetlennek bizonyult, különösen megsínylette a polgárháborút és az azt követő összeomlást. Mivel hozzászoktak az Őrgárda védelméhez és nem voltak harci tapasztalataik, a Perszeidák könnyű prédájává váltak a Magog támadásoknak, Nitzschei banditáknak és más fosztogatóknak. Ennek eredménye lett az Ismert Világokból való teljes visszavonulásuk ősi szülőbolygójukra, az Ugroth-ra. A "Nagy Visszahúzódás", ahogy emlegették ezt a lépésüket, időszakos biztonságot jelentett számukra, de hatalmas veszteség volt a civilizációnak, mivel számtalan világ elvesztette legjobb adminisztrátorait, tudósait és tanárait. Sok történész a Visszahúzódást a Hosszú Éjszaka kezdetének egyik meggyorsítójaként tartja számon. Ugyan néhány Perszeida település megmaradt és még fejlődött is olyan bolygókon mint a Sinti, Hamsa és Sparborth, a Perszeidák nagyrésze az egykor lenézett szülőbolygóján él. Ugroth-ot majdnem teljesen elhagyták amikor a Perszeidák elkezdték csillagközi utazásaikat, most közel 150 milliárdan lakják a bolygót, amely így az ismert világegyetem legsűrűbben lakott planétája lett.

Fizikai jellemzők
A Perszeidák feltűnő humanoid idegenek, megtalálhatók mindenfelé a Csillagszövetségben. Nem számítva fekete jellegtelen szemüket és hosszúkás csontos arcukat, a Perszeidák annyira hasonlítanak az emberekhez, hogy sokan azt hiszik valamiféle rokonságban áll a két faj. Ennek a rokonságnak a megmagyarázására számtalan elmélet született.

Szaporodás módja
A Perszeidák biszexuálisak, mindkét nem képviselői képesek megtermékenyítésre és megtermékenyülésre egyaránt. Amikor szaporodni kívánnak, két Perszeida ideiglenes párrá lesz és megtermékenyítik egymást. Együtt maradnak a születésig, ami után az utódokat átadják a Perszeida kormánynak nevelésre, csak felületes kapcsolatot megtartva szülők és utódok közt.

Szülőbolygó
A Perszeidák az Ugroth bolygóról származnak a Tejút galaxisból, de gyorsan betelepítettek új világokat. Manapság már kevés Perszeida kerül bármilyen kapcsolatba az eredeti szülőbolygójával.

Társadalmi jellemzők
Saját hazájukban a Perszeidák meritokráciában élnek. Felügyelőik olyan személyek, akiket tudományos alapon választanak ki tudásuk és intellektusuk alapján. Kiváló adminisztrációs adottságaik a Csillasgzövetség kormányának hasznos tagjaivá tette őket. Eredetileg a Vedrai Birodalom olvasztotta magába őket, de a Perszeidák hamar olyan értékessé tették magukat hódítóik számára, hogy már a Nagy Reformok előtt (melyek a Csillagszövetség alapításához vezettek) befolyásos hatalmi pozíciókat szereztek.

A Csillagszövetség megbízásából a Perszeidák századokig figyelték titokban az emberi civilizáció fejlődését. A kapcsolatfelvételre is őket választották ki, mert fizikai megjelenésükben ők hasonlítottak legjobban az emberekre. Azóta a két faj közeli barátok és szövetségesek lettek.