Andromeda
a hajó lelke

Lexa Doig
 

Andromeda Ascendant (Rommie)

A legénység kiegészítéseként, Dylan egyetlen kapcsolata a múlttal és egyben legfélelmetesebb szövetségese a hajó, az XMC-10-284, más néven Andromeda Ascendant. Az Andromeda is egy érző lény a maga módján, egy kifinomult Mesterséges Intelligencia, melynek személyiségét sok számítógép és processzor alkotja.

Az Andromeda Ascendant és a legénység hanggal, hologrammal, videóképekkel kommunikálhat egymással és egyfajta megtestesülésen keresztül, melyet Harper épített, amikor gyönyörű nőként jelenik meg a hajó. Ebben a formában, mikor Rommie-nak hívják a többiek, Andromeda megtapasztalhatja milyen humanoid élőlénynek lenni, miközben élvezheti a saját létét is mint a galaxis legerősebb csillaghajója.

Miközben maximálisan lojális Dylan-hez és védelmező a legénység felé, Rommie nagyon is elkötelezett a Csillagszövetség visszaállításában - nagyon sokat jelent ez a számára.
.

Lexa Doig - ( imdb )

Lexa Doig alakítja az Andromeda Ascendant szerepét, a csillaghajó kifinomult mesterséges intelligenciáját.

Kiváló színésznőként Doig nagyon sok egész estés és televíziós filmekben játszott és színpadon is. Az Andromeda előtt kisebb és nagyobb filmekben is játszott: a Jason X-ben a New Line Cinema/Crystal Lake Entertainment-től, a Code Name Phoenix-ben a Paramount-tól, a Tekwar-ban a Universal/Atlantis-tól és a No Alibi-ben az HBO Pictures-től. Szerepelt még a CI5: The New Professionals-ben a Sky One Television-től és a Traders-ben az Alliance Atlantis-tól. Ezenkívül még vendégszereplőként megjelent több népszerű televíziós sorozatban, mint például a Gene Roddenberry's Earth: Final Conflict-ban az Alliance Atlantis-tól és a Tribune Entertainment-től, az FX: The Series-ben a Rysher/Fireworks-től.

Színpadon játszott a Romeó és Júliában, az Arsenic-ben és az Old Lace-ben.
.

Németh Borbála (szinkron hang - mtv)Született: 1975. augusztus 10.

Életpálya: Színház- és Filmművészeti Főiskola (1997).
1995- Thália Színház, Vígszínház, 1997- Budapesti Kamaraszínház.


Kis Virág (szinkron hang - AXN)