Beka Valentine
első tiszt

Lisa Ryder
 

Rebecca (Beka) Valentine ember, de soha nem élt bolygón. Egy rövidtávú szállítóhajó vezetőjének és egyben alkalmi csempésznek a lányaként egy hajón nőtt fel, egész életében a nagy jutalmat és a sok pénzt hajszolva.

Most első tisztje az Andromeda Ascendant-nak és parancsnoka saját kis teherűrhajójának, az Eureka Marunak. Lojális a legénységéhez és a hajójához, de mégis a saját rejtélyes útját járja. Ugyan erősen szkeptikus Dylan küldetését illetően, de nagyon komolyan veszi elsőtiszti kötelességeit. Inkább meghalna, minthogy cserbenhagyja a kapitányt. Az Andromeda legjobb pilótájaként már több slamasztikából kihúzta őt és a legénység értékes tagjának bizonyult.
.

Lisa Ryder - ( imdb )

Lisa Ryder játsza Beka Valentine-t, az Eureka Maru hulladékgyűjtő hajó parancsnokát és az Andromeda Ascendant első tisztjét.

Ryder elég szép szereplési listát hozott össze mielőtt csatlakozott az Andromeda szereplőgárdájához. Nem is olyan rég több egész estés filmben és televíziós sorozatban is feltűnt, például az Alliance Atlantis stúdió Total Recall-jában és a Psi Factor-ában és a nemsokára bemutatandó Jason X-ben a New Line Cinema és a Crystal Lake Entertainment közös produkciójában. Visszatérő karakterként feltűnt még a CBC-TV kanadai televíziós programjában a The Newsroom-ban és mint főszereplő a Paragon Entertainment stúdió Forever Knight című sorozatában. Szintén főszereplő volt a Stolen Heart című Backroad Films egész estés produkcióban és vendégszereplő az Alliance Atlantis és Tribune Entertainment közös művében, a Gene Roddenberry's Earth: Final Conflict-ban.

Ugyanígy sokat szerepel színházban is, több mint 25 darabban játszott, olyanokban mint például az Insignificance, a Possible Worlds és a Macbeth. Sokoldalú tehetsége azonban túlnyúlik a színészkedésen egészen a színdarab írásig. Íróként és társíróként is szerzett néhány színdarabot, a Baggage-et, a Panting of the Victors-t és egy egyszereplős műsort, a Put Me Away-t.

A torontói egyetemen végzett dráma szakon, így volt lehetősége prominens dráma oktatóktól tanulni.
.

Kiss Erika (szinkron hang - mtv)

Spilák Klára (szinkron hang - AXN)