Dylan Hunt
parancsnok

Kevin Sorbo
 

Dylan Hunt kapitány, egy ember a Tarn-Vedráról, több mint háromszáz évvel ezelőtt kezdte karrierjét a Csillagszövetségénél. Mint minden Őrgárda tiszt, Hunt is besorozottként kezdte. Egy évet szolgált a helyi Otthon Őrség egységnél Tarn-Vedrán és egy évet oszlatóként az Argosy Őrgárdánál. Ezután felvették az Őrgárda akadémiára Tarn-Vedrán.

Tanulmányai alatt, fedélzeti szolgálatot és előírt munkafeladatot végzett az Antares-i Lyceum Parancsnokságnál, részt vett a Haladó Tanulmányok programban Patterson világán és elvégezte a Birodalmi Stratégiai főiskolát Tarn-Vedrán. Megbecsült tisztként fejezte be tanulmányait az Argosy-ban.

Parancsnoksága az Andromeda Ascendant-on volt utolsó lépcsőfoka karrierjének mikor a sors közbelépett. Amikor őt és a hajóját Beka Valentine az Eureka Maruval kiszabadította egy fekete lyuk eseményhorizontjáról, rá kellett jönnie, hogy a 303 éves utazás elvette tőle a családját, szeretett menyasszonyát - az egész világát és életét. Hunt széleskörű kiképzése a civilizáció védelmére készítette fel őt, de most a Vezető Őrség utolsó kapitányaként az lett a feladata hogy visszaállítsa a civilizációt.
.

Kevin (David) Sorbo - ( imdb )

Habár fizikumával, akárcsak Jeri Ryan-ével (Hét Kilenced - ST: Voy) WEB oldalak ezrei foglalkoznak (na nem mintha olyan teste lenne, mint Jeri Ryan-nek, de ezek az emberek izé... valami másra vágytak... hm...) Kevin elég szerény neveltetést kapott egy kórházi nővér és egy tanár fiaként.

Öt gyermek közül negyediknek született (1958. szeptember 24-én) és szigorú lutheránusi háztartásban nevelkedett Minneapolis Mound nevű külvárosában. Tizenegy évesen döntött úgy, hogy színész szeretne lenni, amikor látott egy Oklahoma című darabot az iskolában.

Miután idő előtt otthagyta az egyetemet, hogy megvalósítsa álmát és színész lehessen, Sorbo csatlakozott egy Dallasra épülő színházi csapathoz és 21 évesen megkapta első "komoly" szerepét: egy kétsoros mellékszerepet a Dallas egyik epizódjában.

Később modellként dolgozott Európában, majd hirdetéseket csinált olyan cégekkel mint a Budweiser, BMW, Coca-Cola és a Lexus.

1986-ban költözött Los Angeles-be és úgy tűnt nem tud elszakadni a hirdetési munkák zsákutcájától. Több meghallgatáson is részt vett, X-Akták (Mulder szerepére), Superman stb., de semmi nem akart összejönni, amíg egyszer csak kézhez nem kapta a Universal Television egyik Herkules mítoszon alapuló új sorozatának forgatókönyvét, mely végül fordított a szerencséjén. A többi, ahogy mondani szokás, történelem.

Kevin Sorbo mindig népszerű karakter volt elsősorban a látszólagos érzékeny és sebezhető volta miatt, amitől a nézők, elsősorban a hölgyek, nagyon be tudnak indulni. Az idősebbek azért szeretik, mert nagy darab pasas létére igencsak szerény és közvetlen. Ráadásul még jó a humorérzéke is.

1998 elején feleségül vette a Herkules sorozat egyik visszatérő szereplőjét (Serena szerepében), Sam Jenkins-t.
.

Kőszegi Ákos (szinkron hang - mtv, AXN)