Tyr Anasazi
tüzér tiszt

Keith Hamilton Cobb
 

Tyr Anasazi egy Nitzschei, az emberek egy olyan alfajának tagja akik genetikailag továbbfejlesztették magukat, hogy ők lehessenek a utolsó túlélők. A módosításoknak köszönhetően Tyr sokkal gyorsabb és erősebb mint egy normális ember.

Tyr-be keményen belenevelték az övéi "ölj vagy téged ölnek meg" filozófiáját. A túlélés nála elsődleges szempont, elsősorban a sajátjáé és csak másodsorban a többieké. Ráadásul ha rajta múlik, az egész galaxis elmehet a fenébe.

Egy megtizedelt klán utolsó tagjaként Tyr-t kerüli a többi Nitzschei és alkalmatlannak tartják. Tyr számára az Andromeda egy lehetőség, hogy bizonyíthasson és egy biztos bázis a saját hatalmi terveinek megvalósítására. Tyr, az egykori szabadúszó zsoldos és bérgyilkos, most az Andromeda tűzér tisztjeként és biztonsági főnökeként hasznosítja halálos adottságait.
.

Keith Hamilton Cobb - ( imdb )

Keith Hamilton Cobb játsza Tyr Anasazi-t, a Nitzschei embercsoport egy tagját.

Cobb-ot a közönség elsősorban az ABC stúdió All My Children című drámájából ismerheti. Noah Keefer karakterének eljátszásával megszerezte a legjobb új színészeknek járó Soap Opera Digest Díjat és egy Daytime Emmy Díj jelölést. Ráadásul 1996-ban beszavazták a People Magazinnál a Világ 50 Legszebb Emberei közé.

A fenti dráma fantasztikus sikere után Cobb feltűnt a Fresh Prince of Bel Air egyik epizódjában, ironikusan olyan szappanopera-sztárt játszva, akit kirúgott a sorozat dívája. Sok televíziós sorozatban játszott vendégszereplőként, mint például a Tribune Entertainment akció-kaland sikersorozatában a BeastMaster-ben, a Suddenly Susan-ban, és a Bost Common-ban.

Cobb a nagyhírű Circle in the Square and Playwright's Horizons színészstudióban csiszolta színészi képességeit. Színházban játszott az Othello-ban, a Coriolanus-ban, a Hamlet-ben, a Julius Ceasar-ban, a Romeó és Júliában és még sok más darabban.

Első egész estés filmszerepében Cobb egy maffiózó testőrét játszotta az Astonished című független filmben. Főszerepet játszott az Eyes Beyond Seeing című független filmben is.

Cobb színjátszás szeretete William Shakespeare munkái iránti rajongásából ered. Két évig volt bíró a National Shakespeare Competition-nél. Hat évig tanult a Youth Theatre Interactions-nál, amely egy iskolautáni, színjátszást oktató program gyerekeknek Yonkers-ben, New York-ban. Eltöltött néhány évet a New Jersey-i Playwright Theatre-nél, ahol színdarab írást tanult, rendezett és játszott fiatalkorú bűnözők darabjaiban.
.

Kálid Artúr (szinkron hang - mtv)Született: Budapest, 1970. augusztus 14.

Családi adatok:
Szülők: (nevelő) Winkler Barnabás, Varga Zsuzsanna
Feleség: Murányi Tünde (1998)
Gyerekek: Tamás, Ábel (1997), Rebeka, Johanna (1999)

Tanulmányok: Színház- és Filmművészeti Főiskola (1989-93.)

Életút: 1993-96 Vígszínház, 1996- Szabadúszó. Souvenir-díjas (1996).

Főbb szerepei:
Színházban: Amit a lakáj látott...(Nicholas Beckett), Jób könyve (Bibliás ember), A domb (Bocumbo), A padlás (Barrabás, Révész), Trisztán és Izolda (Trisztán), S.Ö.R. (Shakespeare Összes Rövidítve), Össztánc, A legyező (Crespino), Haramiák (Schwarz), A nagy szemérmetlenség (Narrátor, Parker), Az ember tragédiája (Ádám), Rocky Horror Show (Riff-Raff), G.Ö.R.CS. (Görögök összes regéi és cselekedetei), Duna-kanyar (Vendég), A dzsungel könyve (Sir Kán)
TV-ben: Angyalbőrben (1989 tv-sorozat), Istálló (1996 tv-játék), Szabadság tér 56. (1998 tv-játék)

Hobbi: zene, könyv, tenger, szerelem: család.


Welker Gábor (szinkron hang - AXN)