.
ANTI-PROTON (AP)

Egy negatív töltésű proton, mely robbanásszerűen reagál ha kapcsolatba kerül egy normális protonnal (mely bármely atom magjában megtalálható). Az AP a Csillagszövetség legalapvetőbb energiaforrása, mellyel városokat látnak el elektromos energiával és űrhajókat hajtanak meg a csillagok közötti utazásokhoz.
.

MESTERSÉGES GRAVITÁCIÓ

Egy sokoldalú technológia, mely különleges anyagokat hasznosít gravitációs mezők megváltoztatásához különböző célokra. Például az űrhajókon a mesterséges gravitációt a gyorsulás hatásának kiegyenlítésére használják, nehogy minden összepréselődjön a fedélzeten a gyorsulási szakaszokban és hogy mindig normális körülmények között dolgozhasson a legénység. Ezenkívül még ha mesterséges gravitációs mezőt koncentrálnak a hajón kívül, távol más gravitációs mezőktől (bolygóktól vagy napoktól), az felhasználható arra, hogy hasadékot hozzanak létre a tér szerkezetében lehetővé téve a hajónak a belépést egy siklópályába (lásd Siklópálya).
.

FLEXI

Egy hajlékony műanyag számítógép lap, mely az egyik legelterjedtebb technológia. Mindenfelé gyakori látvány egy Csillagszövetség tanácsadó vagy egy egyetemi kutató, amint éppen jegyzeteket készít egy ilyen flexire. Semmi csoda nincs ebben. A kusza kézírást azonnal könnyen olvasható formájú szöveggé alakítja a flexi. Különböző változatait szinte minden faj használja a Csillagszövetségben a tanítástól kezdve az alkotó írásig és a játékig sok mindenre.
.

CSILLAGKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ

Sok módszert kipróbáltak már a fénysebességnél gyorsabb kommunikáció elérésére - tachion sugár indukálást, kvantum technológiákat, siklópálya rádiózást. Sajnálatos módon még egyik sem járt sikerrel.

Ehelyett milliónyi kis egyszemélyes hajó járja a csillagokat a Csillagszövetségi Hírvivő Szolgálat (CCN) alkalmazásában, eljuttatva minden üzenetet, hírt és információt az ismert világűr összes lakott pontjába. Előre meghatározott időközönként járnak az ilyen információhordozó CCN hajók egyik rendszerből a másikba, rövid idő alatt leadva üzeneteiket és felvéve a továbbítandó üzeneteket, majd továbbállva a következő állomásához. Az Őrgárdának és privát érdekeltségeknek is vannak saját hírvivő rendszereik, de egyik sem közelíti meg a CCN méreteit.
.

NANOTECHNOLÓGIA

Az Ismert Világokban széles körben alkalmazott technológia a mikroszkópikus gépek használatát jelenti. A Csillagszövetség minden eszközébe, épületébe és járművébe építettek be nanotechnológiát használó részeket, többféle célból. Például ha egy Őrgárda hajónak alkatrészre van szüksége, a kis nano-gépek molekula szinten felépítik azt. Sok nano-gép folyamatosan karbantart és javít különféle rendszereket, minimalizálva a meghibásodások esélyét. Mások a támadó nano-gépek ellen védekeznek, melyeket már régóta használnak a modern hadviselésben.

Csillagszövetségi polgárok még a testükben is hordoznak nano-gépeket, így védekezve betegségek és fertőzések ellen valamint szerveik "karbantartására", állandó szinten tartva csúcsformájukat.
.

A FÉNYSEBESSÉG SZÁZALÉKA (PSL)

A Csillagszövetségben ez a mértékegysége a fénysebességnél lassabban haladó hajók sebességének. A szállítóhajók 20-30 PSL-el mozognak, a csatahajók 30-50 PSL-el, a vadászrepülők 40-75 PSL-el, a védekező rakéták 60-70 PSL-el és a támadó rakéták 85-95 PSL-el.