.
Ez a technológia is igen elterjedt az Ismert Világokban. A te világod is valószínűleg ismeri már a genetikai manipulációk néhány módját. Szinte minden értelmes faj kísérletezett ilyesmivel már a Csillagszövetségbe való belépése előtt. Sokan úgy vélik, hogy például a Thanok különböző alfajait ilyen módon hozták létre. Az biztos, hogy a különböző kasztok egyes képességeit genetikailag fejlesztették. A Perszeidák a genetikai szabályozást félig szerves gépek, épületek és eszközök létrehozására használják.

Azonban egyetlen faj sem használja ezt a technológiát olyan nagy mértékben, mint az emberek. Becslések alapján a ma élő emberek közel kétharmada genetikai szabályozással született vagy ilyen szülőktől származik. Az ilyen változtatások többsége csak kis mértékű, főleg genetikai hibák javítására korlátozódik vagy a gyenge emberi test erősítésére, hogy alkalmazkodhasson veszélyes környezetekhez.

Egyik megszokott változat az, amely megnöveli az emberek gravitációs tűrőképességét, elviselhetővé téve számukra az életet a Föld gravitációjánál négyszer vagy ötször nagyobb tömegvonzású bolygókon. Más esetekben az alanyok alkalmazkodnak víz alatti életmódhoz, mérgező gázokhoz vagy extrém hideghez. Természetesen ott vannak még a Nietzscheiek, akik ezt a technológiát integrálták az életmódjukban, nagyobb módosításokat használva, hogy tökéletesítsék magukat és utódaikat.